Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων, οι εκδηλώσεις μνήμης για τρα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου.


Μετά την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κεφαλοβρύσου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου , με τίτλο «Δρόμος Μνήμης» και ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.


 Αναγνώσθηκαν χαιρετισμοί και εκφωνήθηκε ομιλία από τον συνταξ. μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο κ. Μάνθο Κολέμπα με θέμα «Η φρίκη του πολέμου – Ιμπεριαλισμός, Ναζισμός, Φασισμός ποτέ πια»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, η Υφυπ. Κοινων. Συνοχής και Οικογένειας - Βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ) κ. Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Βουλευτής Ιωαννίνων (ΠΑΣΟΚ) κ. Τσίμαρης Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλ., ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Διοικητής της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, Ταξίαρχος κ. Παππάς Γ. , εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. , ο Πρόεδρος της Πανελλήνια; Συνομοσπονδίας Βλάχων, κ. Μαγειρίας και πλήθος εκπροσώπων κομμάτων, φορέων , συλλόγων, οργανώσεων οι συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι του Αηδονοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.


 Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος και ο Δχστής του ΤΣ Ιωαννίνων, ενώ στεφάνι κατατέθηκε από τον Δχστή, Ανχη ε.α. κ. Σκότρα Γεώργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.