Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ

Την Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023, ολοκληρώθηκαν στους Καλαρρύτες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, οι διήμερες εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν με την ευκαιρία των 202 χρόνων, από την έναρξη της Επανάστασης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 01 Ιουλίου 2023 και ώρα 12 μ. με ομιλία προς τιμήν της αείμνηστης ευεργέτιδας των Καλαρρυτών Διονυσίας Μπίτα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου και στις 7.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στον Ναό της Αγίας Τριάδας. 



Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιελάμβανε Δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου (στις 8 π.μ.).

Ακολούθως, στις 10 π.μ. η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Αναστασία Παζαΐτη εκφώνησε πανηγυρικό με τίτλο «Η επανάσταση των Καλαρρυτών το 1821 και το νόημα της ελευθερίας».

Στις 10.30 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 11 π.μ. παρουσιάστηκαν χορευτικά σχήματα, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνου, συμμετείχαν: ο Αντιπεριφ. Ηπείρου κ. Πότσης Οδυσ., ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελές Ιωαν., ο Δκτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, Ταξίαρχος κ. Παππάς Γ. και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της ΠΥ. Εκ μέρους του ΤΣ Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, έλαβε μέρος ο Ανθστής ε.α. κ. Χαλκιάς Θωμάς, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι.

Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν, με παραδοσιακό Καλαρρυτιώτικο γλέντι και παράθεση γεύματος στους προσκεκλημένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.