Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΓΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στο θρυλικό Σούλι, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 28 Μαϊου 2023, οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, υπέρ της Ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος και μέλη του ΤΣ και της ΕΑΑΣ, παρέστησαν στη Δοξολογία στον προαύλιο χώρο τηου Ι.Ν. του Αγ. Δονάτου και στην καθιερωμένη, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.


 Ακολούθως, μετέβησαν στον χώρο του Βουλευτηρίου , όπου εψάλη, Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφωνήθηκε προσκλητήριο, των πεσόντων Σουλιωτών (οι μεγάλες “φάρες”) και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΣ Ιωαννίνων.

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες συγκένρωσαν, πλήθος κόσμου, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΗπείρουΔυτικής Μακεδονίας, κ. Σεραφείμ Λιάπης , ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλ. , ο Αντιπεριφ. Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Καραγιάννης Ιωάν., η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, ο Δκτής της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, Ταξίαρχος κ. Παππάς Γ., ο Γεν. Περιφ. Αστυν. Δντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Μουσελίμης Νικ. , ο Δκτής των ΠΥ Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμων, Κοινοτήτων και πολλών Συλλόγων.


Περισσότερα, στην ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου https://dimossouliou.gov.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.