Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    Την Τετάρτη, 24 Μαϊου 2023, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που είχε προγραμματιστεί, από το Παράρτημά μας.

    Η συμμετοχή των μελών μας, ήταν ικανοποιητική, παρά το ότι, μετά την εκδρομή, βρέθηκαν συνάδελφοι που μας ρωτούσαν αν θα οργανώσουμε κάποια εκδρομή – ασχέτως αν οι ίδιοι, είχαν ενημερωθεί προσωπικά !

    Ο συνδυασμός του καιρού που “κράτησε” , με λιακάδα και ζέστη, και το πραγματικά εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, μας αποζημίωσε και με το παραπάνω, για το ταξίδι της 1,5 ώρας, που πραγματοποιήσαμε μέχρι τον πρώτο σταθμό μας, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Γηρομέρι Φιλιατών.    Αφού προσκυνήσαμε, είχαμε την τιμή και τη χαρά, μιας ολοκληρωμένης ξενάγησης, από τον Ηγούμενο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Μεθόδιο, ο οποίος μας ξενάγησε στους χώρους της Μονής, μας έδειξε τα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί και την κρύπτη της Μονής.


    Αξιοσημείωτη είναι η ιδιόχειρη μαρτυρία, του 1800 για κάποιον που έμαθε γράμματα στο Μοναστήρι, βιβλία (μη εκκλησιαστικά) κλπ.Λεπτομέρειες για τη Μονή μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό της :  https://monigiromeriou.gr

    Ακολούθως, μέσω Φιλιατών, κινηθήκαμε για Σαγιάδα, όπου και μείναμε για γεύμα στη “Σκάλα” Σαγιάδας.

    Μετά το φαγητό, σταματήσαμε στο Φράγμα του Καλαμά για επίσκεψη στην αρχαία Γιτάνη (ή Γίτανα), αλλά ο χώρος ήταν κλειστός για επισκέψεις οπότε, πήγαμε στην Ηγουμενίτσα για καφέ και παγωτό.
Πιστεύουμε ότι η εκδρομή μας, ήταν όμορφη, διδακτική και πέτυχε τους στόχους της.

Ευελπιστούμε, για περισσότερες συμμετοχές στην επόμενη !!!

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ στον Συνάδελφο κ. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ  ΑΘΑΝ. για τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.