Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ( ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Ελευθέρια 2022» )

    Φέτος, πραγματοποιήθηκαν με τη δέουσα λαμπρότητα, οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, με τις καθιερωμένες πλέον Επιμνημόσυνες Δεήσεις και Καταθέσεις Στεφάνων, στα Τοπόσημα - Σύμβολα της περιοχής [ΤΣΕΡΙΤΣΑΝΑ - ΜΠΙΖΑΝΙ - ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΧΑΝΙ ΕΜΙΝ ΑΓΑ) - ΛΟΦΟΣ ΔΟΥΡΟΥΤΗΣ], με δυό, χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις από τα καθιερωμένα δεκαετιών: 

    α.    Δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση ούτε μαθητών ούτε ενόπλων τμημάτων (ούτως ή άλλως, δεν το προέβλεπε το σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου)

    β.    Δεν πραγματοποιήθηκε - για άγνωστους σε μας λόγους - η τοπογραφική ενημέρωση στα οχυρά του Μπιζανίου, γεγονός που οδήγησε αρκετούς επισκέπτες του οχυρού, να επιστρέφουν απογοητευμένοι (αφού υπήρχε στο σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου). 

Η συμμετοχή του Παραρτήματός μας στις εκδηλώσεις, έχει όπως παρακάτω:

    Α.     Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00 πραγματοποιήθηκε, Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων (χωρ. Πλατάνια) Ιωαννίνων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων».




Παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνι , ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας Κων. , η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Δκτής της “8ης Μεραρχίας Ηπείρου” Ταξχος κ. Σιόρεντας Χρ.. ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Δούβαλη Κων.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε ο Γραμματέας του Παραρτήματος, Ανθστης (ΠΖ) ε.α. κ. Χαλκιάς Θωμάς.


Β.     Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 11:15 πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων (χωρ. Μπιζάνι Ιωαννίνων).





    Παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνι , η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλ., ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ Μ., ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης Τρ., εκπρόσωποι της “8ης Μεραρχίας Ηπείρου” , της ΕΛΑΣ της ΠΥ , ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ιωαννίνων κ. Κιτσάκης Οδ. και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Σχης (ΠΖ) ε.α. κ. Καλησπεράτης Δημ.

Ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου, όπου και παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

Την ίδια ημέρα, στις 13:00 πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού (χωρ. Αυγό), στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων» .

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του Παραρτήματος, Τχης (ΠΖ) ε.α. κ. Πετράκης Μάριος.


Γ.     Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, στις 09:30 πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο του πολέμου 1912-13, στο “Χάνι Εμίν Αγά” .




        Παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνι , ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυράς Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλ., ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Ντακαλέτσης., η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντή Χρ., ο Δκτής της “8ης Μεραρχίας Ηπείρου” Ταξχος κ. Σιόρεντας Χρ.. εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ της ΠΥ ,ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ιωαννίνων κ. Κιτσάκης Οδ. και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος, Σχης (Ο) ε.α. κ. Γκέρατς Δημ.

Την ίδια ημέρα, στις 11:00 πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα Ιωάννινα.




    Παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνι , ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυράς Γεώργιος, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλ., ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ Μ., εκπρόσωποι της “8ης Μεραρχίας Ηπείρου” , της ΕΛΑΣ της ΠΥ και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε ο Διαχειριστής του Παραρτήματος, Ανχης (ΠΖ) ε.α. κ. Σκότρας Γεώργιος.

Την ίδια ημέρα, στις 12:15 πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «έξι παλληκαριών, που έπεσαν στο Λόφο της Δουρούτης», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης , στο Λόφο Δουρούτη, στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.




    Παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνι , ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυράς Γεώργιος, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης Τρ., ο οποίος εκφώνησε σχετική ομιλία, εκπρόσωποι της “8ης Μεραρχίας Ηπείρου” , της ΕΛΑΣ της ΠΥ και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της ΕΑΑΣ, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του Παραρτήματος, Ταξχος (ΥΠ) ε.α. κ. Μήλας Δημ.


Δ.     Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, στις 10:30 εψάλλη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου – από την ίδια -στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Στη Δοξολογία παρέστησαν όλες οι Αρχές των Ιωαννίνων ενώ από πλευράς ΕΔ, παρέστη και ο Δκτής 1ης Στρατιάς, Αντγος Δεμέστιχας Πέτρος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΙ 

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.