Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

    Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Ποέδρου του, στην Δοξολογία που εψάλη στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου. Σχετική ομιλία, δεν πραγματοποιήθηκε αλλά αναφέρθηκε σχετικά, ο Σεβασμιώτατος.

   









    Στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε, δίπλα από το Ηρώο Μπιζανομάχων, δεν  καταθέσαμε κι εμείς στεφάνι, λόγω των ισχυόντων περιορισμών στους συμμετέχοντες, ελέω COVID -19 .

    Στην εκδήλωση, πλην του Σεβασμιωτάτου , έλαβαν μέρος , ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Τζούφη, και εκπρόσωποι του κ. Περιφερειάρχη, του ΑΔΦ Ιωαννίνων, του κ. Πρύτανη, της ΕΛ.ΑΣ και της Π.Υ.

    Όλοι οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΑΑΣ, θα πρέπει σήμερα να αισθανόμαστε διπλά περήφανοι. Πρώτα ως Έλληνες και κατόπιν ως στρατιωτικοί, διότι ο ρόλος της Ελλάδος ήταν καθοριστικός για την ήττα των δυνάμεων του Άξονα (Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία) και διότι οι στρατιωτικοί, ποτέ δεν έπαψαν να αντιστέκονται και να πολεμούν – είτε ως συγκροτημένα τμήματα στις δυνάμεις της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, είτε ως ενεργά μέλη – αν όχι ηγέτες – στην Εθνική Αντίσταση – είτε στις πόλεις είτε στα βουνά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.