Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    Την Κυριακή, Οκτωβρίου 2022 , πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή Ιωαννίνων, εκδηλώσεις για την “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος” , που συνδιοργάνωσαν η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών .

    Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Προέδρου Σχη ε.α. Καλησπεράτη Δημ. και του Ανθστη (ΠΖ) ε.α Θωμά Χαλκιά , στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη “Μπονίλα”, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και στη συνέχεια, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στο Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η φωτογραφία προέρχεται από το : pbnews.gr

    Σύντομο χαιρετισμό, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σιαράβας Κων/νος, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν , και κατέθεσαν στεφάνι, ο Βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ) κ. Καλογιάννης Σταύρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υπτγος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Δκτής της 8ης Μ/Π ΤΑΞ Ταξχος κ. Παππάς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου,  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού (Ιωαννίνων) καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.