Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΩΝ 49 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

   Την Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022 , πραγματοποιήθηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 29 Σεπτεμβρίου 1943 , που διοργάνωσε ο Δήμος Σουλίου.

    Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Προέδρου και του Διαχειριστού της, στην Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δονάτου,  ενώ η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Παντελή Χαράλαμπο (Αρχαιολόγο - Ιστορικό), η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα και τις συνέπειές τους στην περιοχή.





    Στην εκδήλωση παρέστησαν, οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Γιόγιακας Βας. (ΝΔ) και Βας. Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Καραγιάννης Ιωάννης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωπος του Δκτού της 8ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υπτγος Κωνσταντίνος  Δούβαλης, ο  Συντον. Επχσεων  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υπτγος  κ. Κοντογιάννης Δημ. ο Πρόεδρος και μέλη της ΕΑΑΣ (Ιωαννίνων),η επίτιμη πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο κ. Kerstin Lohr , εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετοί πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.