Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 (ΜΕΡΟΣ 2ο)

    Σε συνέχεια λοιπόν του 1ου μέρους, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας ότι, δεν λάβαμε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Δωδώνης με την ομώνυμη Κοινότητα, διότι, δεν λάβαμε σχετική Πρόσκληση

Ούτε σε έντυπη μορφή ούτε σε ηλεκτρονική.

Το γεγονός από μόνο του, δεν θα ήταν παράξενο, αφού υπάρχουν περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού.

Μας ξένισε όμως το γεγονός, της πρόσκλησης του Συλλόγου των Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού (Ιωαννίνων) και άλλων 5 συλλογικοτήτων, γεγονός που δείχνει μια επιλεκτική διάθεση του Δήμου Δωδώνης, ως προς το ποιους θα προσκαλέσει και ποιους όχι.


    Για το λόγο αυτό, αποστείλαμε επιστολή με ημερομηνία σύνταξης (και αποστολής) την 2 Αυγούστου 2021 με αριθμό πρωτοκ. 165, και την ένδειξη "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ" (για να τύχει αρμόδιου χειρισμού) προς τον Δήμαρχο Δωδώνης και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, αφού αυτοί ήταν οι διοργανωτές.

Η επιστολή αυτή, παρατίθεται αυτούσια, παρακάτω.

Σ΄ αυτήν, αναφέρονται τα γεγονότα που συνέβησαν και το 2020 και φέτος και, θέσαμε στο Δήμο ουσιαστικά, κάποια ερωτήματα, με κυρίαρχο το εάν ο Δήμος Δωδώνης και η Κοινότητα Μουσιωτίτσας, έχει κάποιο πρόβλημα με την ΕΑΑΣ ή / και τους τοπικούς εκπροσώπους της.

Μέχρι την σημερινή ανάρτηση, και ο Δήμος Δωδώνης και η Κοινότητα Μουσιωτίτσας, τηρούν σιγήν ιχθύος (δύο μήνες σιγής).

Οι κρίσεις και τα σχόλια δικά σας. 

Εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, θα τοποθετηθούμε πλέον, δημοσίως και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα γίνουμε όπως οι τρεις πίθηκοι στο σκίτσο του "δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Δωδώνης κ. Ντακαλέτση Χρήστο

Αγία Κυριακή Θεριακησίου, 45500

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι φέτος, οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώσατε, για τους 152 εκτελεσθέντες κατοίκους της Μουσιωτίτσας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 25 Ιουλίου του 1943, δεν έτυχαν της δέουσας προβολής από τα τοπικά ΜΜΕ.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι φέτος – μετά από πολλά χρόνια – δεν προσκαλέσατε την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)(δια του Παραρτήματος Ιωαννίνων), στην κύρια εκδήλωση της Κυριακής 25 Ιουλίου 2021.

Στην αρχή, πιστέψαμε ότι δεν μας προσκαλέσατε λόγω πολλών επισήμων και περιορισμών λόγω covid – 19 και δεν δώσαμε σημασία.

Δυστυχώς, οι σχετικές αναρτήσεις και στην ιστοσελίδα του Δήμου σας και στον τοπικό τύπο μας διέψευσαν.

Φαίνεται , ότι γίνεται από μέρους σας, μια προσπάθεια απαξίωσης, των αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού και κατ’ επέκτασιν του συνόλου των αξιωματικών, γεγονός, θεσμικά ανεπίτρεπτο.

Αυτή η προσπάθεια, κύριε Δήμαρχε, ξεκίνησε από πέρυσι, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα γεγονότα και συγκεκριμένα, τα παρακάτω:

1. Στις αντίστοιχες περυσινές εκδηλώσεις, παρίστατο, ο νυν με τον τέως Πρόεδρο, του Τοπικού Συμβουλίου (ΤΣ) Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, μετά από σχετική πρόσκλησή σας, ως παραδίδων και παραλαμβάνων Πρόεδρος αντίστοιχα. Και διαπιστώσαμε τότε, τα παρακάτω:

α. Κανείς από το Δήμο ή την Κοινότητα, δεν μας ρώτησε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε εκεί – ούτε στον Ι. Ναό του χωριού ούτε στο χώρο του Ηρώου.

β. Κανείς από το Δήμο ή την Κοινότητα, δεν μας υπέδειξε κάποια θέση – ούτε στον Ι. Ναό του χωριού ούτε στο χώρο του Ηρώου.

γ. Ο διαγγελέας στο χώρο του Ηρώου, παρά του ότι του επισημάνθηκε προσωπικά από τον υπογράφοντα, το ότι παρίστατο ο Πρόεδρος του ΤΣ Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ και του εξήγησε ποια είναι η σειρά που θα πρέπει να τον αναγγείλει κατά τις καταθέσεις στεφάνων ( με βάση το ΠΔ “Περί προβαδίσματος... κλπ”), αυτός τον ανήγγειλε με λάθος σειρά , δηλαδή όπως ήθελε.

δ. Μετά το πέρας της τελετής, στο Ηρώο, κανείς από το Δήμο ή την Κοινότητα, όχι μόνον δεν προσκάλεσε τον Πρόεδρο στη μικρή δεξίωση που παρατέθηκε, αλλά δεν πρόσφερε ούτε ένα μπουκάλι νερό.

Αν τα παραπάνω τα θεωρείτε ελληνική φιλοξενία ή δέουσες τιμές , σε εκπρόσωπο θεσμικού οργάνου (ΝΠΔΔ), θα θέλαμε να το γνωρίζουμε.

2. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Τοπικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σας αποστείλαμε έγγραφο με τα στοιχεία μας και στοιχεία για επικοινωνία μαζί μας. Ως ένδειξη δε, αγαθής προαίρεσης από μέρους μας, σας αποστείλαμε με έγγραφο ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Δεν αντευχηθήκατε, γεγονός κατ’ εμάς, ήσσονος σημασίας, όπως πιστεύαμε τότε, πιθανόν λόγω όγκου αλληλογραφίας κατά την περίοδο των εορτών.

3. Και φθάνουμε στις φετινές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες απλώς δεν μας καλείτε καθόλου για συμμετοχή τουλάχιστον στην κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των 152 εκτελεσθέντων, ενώ καλείτε άλλο θεσμικό όργανο, που έπεται της ΕΑΑΣ στο “προβάδισμα”, και πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων, από 5 ακόμη εκπροσώπους συλλογικοτήτων.

Μετά από τα παραπάνω, μας δημιουργήθηκαν κάποιες εύλογες απορίες:

Μήπως ο Δήμος Δωδώνης ή η Κοινότητα Μουσιωτίτσας, έχει κάποιο πρόβλημα με τους απόστρατους Αξιωματικούς του Στρατού ;

Μήπως ο Δήμος Δωδώνης ή η Κοινότητα Μουσιωτίτσας, έχει κάποιο πρόβλημα με τα πρόσωπα του Τοπικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ ;

Μήπως κάποια άτομα στο Δήμο ή την Κοινότητα, δεν θέλουν να ενεργούν θεσμικά αλλά, “κατά το δοκούν”;

Μήπως κάποια άτομα στο Δήμο ή την Κοινότητα, υποσκάπτουν το έργο του Δημάρχου ή του Προέδρου ;

Μήπως, μήπως, μήπως …. πολλά “μήπως”! Μήπως δεν είναι έτσι ;

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι παραπάνω πράξεις ή / και παραλείψεις, δεν οφείλονται σε δόλο, πριν την κοινοποίηση της παρούσας επιστολής στα μέλη μας, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα μια απάντησή σας, η οποία θα διέλυε τα διαφαινόμενα νέφη.

 Με τον προσήκοντα σεβασμό

ΤΥ

Καλησπεράτης Δημήτριος

Συνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α.

Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ιωαννίνων


ΚΟΙΝ.: 1. ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ/ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (κ. Βήρου)

       2. Πρόεδρο Κοινότητας Μουσιωτίτσας κ. Νικόπουλο Νικόλαο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.