Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΚΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Την Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 , πραγματοποιήθηκαν στη Φούρκα Κονίτσης, εκδηλώσεις «Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των Αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940».

Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Προέδρου και του Σχη ε.α. κ. Γκέρατς Δημ., στην Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στο Ηρώο του χωριού, στο Υψ. Προφ. Ηλία όπου και το ομώνυμο εξωκκλήσι, και κατατέθηκε στεφάνι.




Πραγματοποιήθηκε στέψη των εκεί (νεοτοποθετημένων) προτομών των δύο Αξκών και σχετική ομιλία εκφώνησε η φιλόλογος κ. Ελένη Καραγιάννη.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Υφυπ Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση , ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κονίτσης κ. Εξάρχου Νικ., οι οποίοι και εκφώνησαν σύντομο χαιρετισμό και ο Δκτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ Ταξχος κ. Σιόρεντας Χρ., ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντγος κ. Σκούμας Κων/νος , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Συντον. Επχσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υπτγος κ. Παχίδης Κων/νος καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων .

Η εκδήλωση περατώθηκε, με μικρή δεξίωση που παρέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας, στο χωριό Φούρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.