Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ

   Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 , πραγματοποιήθηκαν στο ακριτικό Δελβινάκι, εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

   Υπενθυμίζεται ότι το Δελβινάκι αποτέλεσε τη γενέτειρα του θρυλικού Χατζημιχάλη Νταλιάννη και του αγωνιστή Γεωργίου Γαζή (Γραμματέα του Καραϊσκάκη), ανέδειξε πλήθος αγωνιστών και ήταν το “αντίπαλον δέος” του Αλή Πασά από Βορρά για πολλά χρόνια.

   Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Προέδρου και του Σχη ε.α. κ. Γκέρατς Δημ., στην Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στο Ηρώο του χωριού και κατατέθηκε στεφάνι.



   Στην εκδήλωση, έλαβαν μέρος , η Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Μαρία - Άννα Κεφάλα (της ΝΔ ) , ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μεντής Κων/νος οι οποίοι και εκφώνησαν σύντομο χαιρετισμό και εκπρόσωποι του Στρατού, και της ΕΛ.ΑΣ καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, κλπ.).

   Σχετική ομιλία, εκφώνησε ο κ. Θεοδοσίου Νικόλαος, Δελβινακιώτης εκπαιδευτικός και ερευνητής, με θέμα «Η συμβολή του Δελβινακίου στην Επανάσταση του 1821, μέσα από έγγραφα και τεκμήρια».

   Ακολούθησε συναυλία με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο Δήμος Πωγωνίου, παρέθεσε δείπνο στους προσκεκλημένους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.