Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάσθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, στα Ιωάννινα.

Στις 07.30 το πρωινό ξεκίνησε με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών με τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.

Στις 10.30 , τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ο Πανηγυρικός της ημέρας, εκφωνήθηκε από την κ. Ελένη Αλεξίου, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Ακολούθησε στις 11:00, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στη συνέχεια αντηλλάγησαν ευχές στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου και προσφέρθηκε καφές και γλυκό.



Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, και τμημάτων της 8ης Μ/Π ΤΑΞ.

Στον εορτασμό, έλαβαν μέρος και κατέθεσαν στεφάνους , ο Υφυπ. Περιβάλλοντος (και βουλευτής Ιωαννίνων) κ. Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο (νέος) Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παπαγεωργίου, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μπατιστάτου, η Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, ο Δκτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ κ. Παππάς, Ο Γεν. Περιφ. Αστυν. Δντής Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Μουσελίμης, ο Συντον. Πυροσβ. Υπηρ. Υποστράτηγος κ. Κοντογιάννης , εκπρόσωποι Συλλόγων , Συνδέσμων, Οργανώσεων και πλήθος κόσμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.