Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου Ε.Α.Α.Σ. για το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

 Δελτίο Τύπου Ε.Α.Α.Σ. για το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

    Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη μέθοδο που έχουν υιοθετήσει οι συναρμόδιοι υπουργοί, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Νικόλαος Χαρδαλιάς, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Θεόδωρος Σκυλακάκης και Υπουργός Υγείας κος Αθανάσιος Πλεύρης, στη διαχείριση του δικαιώματος νοσηλείας των ε.α. Αξιωματικών, δικαιούχων περίθαλψης από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.)

    Οι τρείς υπουργοί αποφάσισαν με ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄2195/04.05.2022) την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου σε Σύνδεσμο-Συντονιστή του Υπουργείου Υγείας.

    Στην υπό των υπουργών υιοθετηθείσα διαδικασία, περιφρονήθηκαν παντελώς τα Διοικητικά Συμβούλια του Μετοχικού Ταμείου Στρατού(Μ.Τ.Σ.) και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., στα οποία συμμετέχουμε με ένα μέλος μας, αφού δεν είχαν καμιά απολύτως προηγούμενη ενημέρωση.

    Η αιφνίδια παραχώρηση του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. σε μια περίοδο, κατά την οποία η πανδημία έχει υποχωρήσει και η κυβέρνηση συνεχώς αίρει τα περιοριστικά μέτρα, μόνον καχύποπτους μας καθιστά έναντι των προθέσεων μιας τέτοιας απόφασης, αφού το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., το οποίο ανήκει στο Μ.Τ.Σ., παραδίδεται στο Υπουργείο Υγείας έστω και προσωρινά, χωρίς να έχει αξιολογηθεί η αναγκαιότητα περίθαλψης των μελών μας, μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.

    Τολμούμε να πούμε ότι ο «κοινωνικός διάλογος» εφαρμόζεται από τους κυρίους υπουργούς της παρούσης κυβερνήσεως κατ΄ επιλογήν και μόνον για τις κοινωνικές ομάδες που οι ίδιοι βλέπουν με συμπάθεια και, όπως αποδεικνύεται, οι ε.α. αξιωματικοί δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές.

 

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.