Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

 ΟΡΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΩΝ 

Α.      ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Το Blog του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ δύναται να δημοσιεύει άρθρα - εργασίες ή μελέτες, πρωτότυπες ή από μετάφραση, μελών κατ΄αρχήν του Παραρτήματος, που αφορούν ενδεικτικά, τις παρακάτω κατηγορίες θεμάτων:

1.   Στρατιωτικά Θέματα:

Εθνική Άμυνα, Τακτική και Στρατηγική, Οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, Πολεμικά Μέσα και Υλικά-Όπλα μαζικής καταστροφής, Προβλήματα Ευρωπαϊκής Άμυνας, Νέες Απειλές (Στρατιωτικές, Οικονομικές, Ηλεκτρονικές), Ηγεσία-Ηθικές Δυνάμεις, Στρατιωτική Γεωγραφία, Στρατιωτική Ιστορία, Διοικητική Μέριμνα, Τεχνολογικές Εξελίξεις.

2.   Γενικότερα Θέματα Στρατιωτικής-Πολιτικής Φύσεως:

   Παγκόσμιο Περιβάλλον, Συνασπισμοί, Συμμαχίες, Διεθνείς Οργανισμοί, Πόλεμοι Χαμηλής Έντασης, Καταπολέμηση Οργανωμένου Εγκλήματος, Διεθνείς Τάσεις και Εξελίξεις, Δίκαιο του Πολέμου, Ανθρωπιστικές Επεμβάσεις, Γεωπολιτικά-Γεωφυσικά-Διαστήματος, Εξελίξεις των Εθνικών Θεμάτων.

3.   Εγκυκλοπαιδικά Θέματα:

Οικονομικά και Πολιτισμού, Κοινωνικά, Θρησκευτικά, Φιλοσοφικά, Τέχνης-Επιστήμης, Ιστορικά, Λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών, οποιοδήποτε εγκυκλοπαιδικό θέμα που πιθανόν απασχολεί τα μέλη της ΕΑΑΣ ή και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

 

Β.      ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 

1.  Να χρησιμοποιείται η δημοτική γλώσσα, χωρίς υπερβολές και ακρότητες.

2.  Να μην υπερβαίνουν τις  6 σελίδες (Α4), συμπεριλαμβανομένων των τυχόν συγγραμμάτων, εικόνων και φωτογραφιών

3.  Να μην περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες. 

4.  Να μην περιέχουν σχόλια και κρίσεις σε βάρος προσώπων

5.  Να κινούνται μέσα σε ευπρεπές, τεκμηριωμένο επιστημονικά και τεχνικά πλαίσιο, χωρίς αιχμές, οξύτητες και προκλήσεις. 

6.  Να μην εκτρέπονται σε κρίσεις για την επίσημη πολιτική της χώρας.

7.  Να μην εξιστορούν γεγονότα πολιτικής φύσεως που μπορούν να δημιουργήσουν προστριβές στο εσωτερικό της χώρας ή με άλλα κράτη. 

8.  Να υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. Microsoft Word), συνοδευόμενα από σύντομο βιογραφικό του συντάκτη με τα στοιχεία επικοινωνίας του και εάν είναι δυνατόν, από ανάλογο φωτογραφικό υλικό (ανάλυσης 300 dpi), κατάλληλο για δημοσίευση ή αναπαραγωγή. 

9.  Να αναφέρονται ευκρινώς ο συγγραφέας, ο τίτλος, ο εκδοτικός οίκος, ο τόπος-χρονολογία-αριθμός έκδοσης για αναφορές σε πηγές και δημοσιεύσεις άλλων συγγραφέων-φορέων ή για εργασία η οποία προέρχεται από αναπαραγωγή ή μετάφραση βιβλίου, άρθρου ή κειμένου. 

10.  Να καταγράφονται υποχρεωτικά οι βιβλιογραφικές αναφορές.

 

Γ.      ΓΕΝΙΚΑ

1.  Οι συντάκτες είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο του άρθρου τους και την εξασφάλιση άδειας για τη χρησιμοποίηση των πηγών και βιβλιογραφικών αναφορών-παραπομπών, καθώς και των πνευματικών δικαιωμάτων.

2.  Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο Blog, εκφράζουν τη γνώμη και τις σκέψεις των συγγραφέων και όχι αναγκαία τις αντιλήψεις ή τις θέσεις του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τις θέσεις της ΕΑΑΣ.

3.  Τα άρθρα και οι εργασίες - μελέτες επετειακού χαρακτήρα (28ης Οκτωβρίου-25η Μαρτίου κ.λπ.), θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον προ διμήνου, έτσι ώστε να δημοσιεύονται ως επίκαιρες στο Blog μας.

4.  Τα άρθρα και οι εργασίες - μελέτες που υποβάλλονται στο Παράρτημα, γνωμοδοτούνται από τΤοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ για τη δημοσίευσή τους ή μη.

5.  Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Παράρτημα.

 

 

Ιωάννινα, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΤΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.