Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΑΑΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Την Κυριακή 26 Αυγ. 2018 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, Αρχιερατικό Μνημόσυνο προ ανάπαυση των ψυχών, των ηρωικώς πεσόντων, υπέρ της ασφάλειας και ελευθερίας της Ελλάδας στο Γράμμο Αξκών - Οπλιτών των Ε.Δ., τέως Βασιλικής Χωροφυλακής, Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου και πολιτών, την περίοδο των επιχειρήσεων 1946-49.
 Εορτάσαμε την 69η επέτειο της νίκης του Εθνικού Στρατού του Ελληνικού Κράτους στο Γράμμο και στο Βίτσι, τη συντριβή των κομμουνιστικών δυνάμεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την οριστική διάσωση της πατρίδας μας από την επιβολή δια της βίας ενός αποτυχημένου "δικτατορικού" συστήματος καθώς και του αναπόφευκτου ακρωτηριασμού  της, προς όφελος των βορείων γειτονικών χωρών (Αλβανίας, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας) αλλά και της μεγάλης "μητέρας" του κομμουνισμού της "Σοβιετικής Ένωσης".

 Τιμήσαμε με την παρουσία μας τη μνήμη των γραμμομάχων και των μυριάδων θυμάτων του εμφυλίου πολέμου της περιόδου 1946-49, που προκάλεσαν ξένες δυνάμεις προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και χρησιμοποιούσαν ως πειθήνιο όργανο το ΚΚΕ για την υλοποίηση των σχεδίων τους εις βάρους του Έθνους μας. Ενός πολέμου που δίχασε, σε τρομερό βαθμό τους Έλληνες με τα γνωστά αποτελέσματα, που ακόμα και σήμερα οι πληγές θεωρούνται "ανοιχτές" και δεν μπορούν εύκολα να επουλωθούν.
 Στην εκδήλωση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών.
 Χαιρετισμό απεύθυναν, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παρ. Ιωαννίνων Αντγος ε.α. Δημήτριος Κωστούλας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας.
 Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τον Υπτγο ε.α. Κωνσταντίνο Νταλάκο.
 Σύντομη ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν Επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυρσόγιαννης, και το Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.