Τρίτη 31 Ιουλίου 2018


Αποκαλυπτήρια προτομής ΕΙΙ Ρωσσέτη Σκαρλάτου  

Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία Ελληνικού Ιωαννίνων  έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΕΙΙ Ρωσσέτη Σκαρλάτου, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος, στις 5 Δεκεμβρίου του 1912, για την ενσωμάτωση της Ηπείρου στον κορμό της Ελλάδος μας και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Τουρκικό ζυγό. Η προτομή του Εύελπι Ρωσσέτη Σκαρλάτου, φιλοτεχνήθηκε από τον Καθηγητή Καλών Τεχνών κ.Θεόδωρο Παπαγιάννη. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δκτη του Γ΄ΣΣ/NDC-GR ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΣ, του Περιφεριάρχη Ηπείρου, του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων, του Δκτη της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, του Υπδκτη της ΣΣΕ , αριθμού σπουδαστών της ΣΣΕ από την  Ήπειρο και λοιπών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μεγάλου αριθμού Αποστράτων Αξιωματικων του Στρατού. Τιμή και δόξα στον πρώτο Εύελπι, που έπεσε ηρωικά αγωνιζόμενος.






ΥΓ: Επισυνάπτεται επιστολή του Αντισυνταγματάρχου Σ. Ρήγα, Διοικητού του Τάγματος, στο οποίο υπηρετούσε ο Λοχίας Εύελπις ΙΙας Σκαρλάτος Ρωσέττης, προς τον πατέρα του φονευθέντος Ευέλπιδος Ταγματάρχη Σωτήριο Ρωσέττη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.