Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Χορηγίες της «Τράπεζας Πειραιώς» και Βοηθήματα του Κληροδοτήματος «Χρήστου Μιχαήλ Γρυπάρη».

Από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:



ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΔΝΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

                                                Αθήνα, 01Μαρ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


(ΜΑΡΤΙΟΣ 2018)


ΘΕΜΑ:        Χορηγίες της «Τράπεζας Πειραιώς» Και Βοηθήματα του Κληροδοτήματος «Χρήστου ΜιχαήλΓρυπάρη».


ΓΕΝΙΚΑ


          Ανακοινώνεται ότι, οι μετοχομερισματούχοι του Ταμείου μας (Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, ε.ε. και ε.α. και Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που ανήκουν στην πρώην Χωροφυλακή, ε.ε. και ε.α.) και τα τέκνα τους μπορούννα δηλώσουν ενδιαφέρον, μέχρι 31 Μαΐου 2018,για τη συμμετοχή τους στα παρακάτω προγράμματα:



1.     Χορηγίες  «Τράπεζας Πειραιώς»
       α.     Βράβευση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα μαθητών που αρίστευσαν (βαθμός άνω του 19) στην Γ’ τάξη Γυμνασίου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού) κατά φθίνουσα κλίμακα, το έτος 2017 (Σχολικό έτος 2016-2017). Σύνολο 5.500,00 €.

       β.     Βράβευση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα μαθητών που αρίστευσαν (βαθμός άνω του 19) στην Γ’ τάξη Λυκείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού) κατά φθίνουσα κλίμακα, το έτος 2017 (Σχολικό έτος 2016-2017). Σύνολο 5.500,00 €.

       γ.       Βράβευση (με 2.300,00 €, έκαστος) έξι σπουδαστών,τέκνα μετοχομερισματούχων που επρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές (Σ.Σ.Ε., Σ.Σ.Α.Σ., Σ.Α.Ν., Σ.Μ.Υ.) και στις Αστυνομικές Σχολές (Σχολή Αξκών, Σχολή Αστυφυλάκων) μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2017και βράβευση (με 1.000,00 €, έκαστος) για τους έξι δεύτερους αντίστοιχα. Σύνολο 19.800,00 €

       δ.       Ενίσχυση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα πέντε μερισματούχων,οι οποίοι χρήζουν οικονομικής βοήθειας, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεών τους. Σύνολο 8.250,00 €.

       ε.       Ενίσχυση (με 1.000,00 €, έκαστη) δέκα οικογενειών μετοχομερισματούχων, που έχουν τέκνο με ειδικές ανάγκες, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεών τους. Σύνολο 10.000,00 €.

       στ.      Ετήσια πρόσληψη,βάσει των υφισταμένων διαδικασιών, στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς δύο αριστούχων Λυκείου (βαθμός άνω του 19) με επιλογή από το σύνολο των ενδιαφερομένων, ως υπαλλήλων του Ομίλου.

       ζ.     Ετήσια πρόσληψη, βάσει των υφισταμένων διαδικασιών, στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς δύο αριστούχων Πανεπιστημίου (βαθμός άνω του 8 ½ ή ισοδύναμος), οικονομικής κατεύθυνσης, ημεδαπής ή αλλοδαπής (αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου) με επιλογή από το σύνολο των ενδιαφερομένων, ως υπαλλήλων του Ομίλου.


2.       Κληροδότημα «Χρήστου Μιχαήλ Γρυπάρη»(Aφορά μόνο το Στρατό Ξηράς)


      α.       Διάθεση χρηματικού ποσού, αναλόγως των ετησίων καθαρών εσόδων του Κληροδοτήματος, σε δέκα (10) τέκνα Αξιωματικών του ΣτρατούΞηράς ε.εκαι ε.α, μετά από κλήρωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η λήψη ΒοηθήματοςΕπαγγελματικής ή Οικογενειακής Αυτοτέλειας (ΒΟEΑ), λόγω συμπλήρωσης του 25ου έτους της ηλικίας τους, εντός του έτους 2017. Σημειώνεται ότι, τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων τέκνων θα προσκομισθούν από την Δνση Παροχών/Τμήμα Ειδικών Παροχών του ΜΤΣ (Δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης).


       β.       Βράβευση, αναλόγως των ετησίων καθαρών εσόδων του Κληροδοτήματος, δέκα (10) μαθητών Γ΄ τάξης Δημοσίου ΛυκείουΕσωτερικού, τέκνων Αξιωματικών του ΣτρατούΞηράς ε.ε και ε.α,που έχουν αποφοιτήσει το έτος 2017 (Σχολικό έτος 2016-2017) και έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία από 19 και άνω, κατά φθίνουσα κλίμακα, μετά από κλήρωση. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ

ΜΤΣ


3.     Υπηρεσία υποβολής :      MΤΣ (Δνση Περιουσίας).


4.      Χρόνος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών:    Μέχρι της 31 Μαΐου 2018(ημερομηνία αποστολής ταχυδρομείου ή ημερομηνία διαβιβαστικού Μονάδας – Υπηρεσίας).


ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΓΡΥΠΑΡΗ»(Aφορά μόνο το Στρατό Ξηράς)

5.     Δικαιολογητικά για τη βράβευση των μαθητών Γ’ Τάξης Δημοσίου Λυκείου Εσωτερικού:

       α.       Αίτησητου τέκνου ή του μετοχομερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίαςή κινητού.

       β.       Αντίγραφο του ΑπολυτηρίουΓ’ Τάξης Δημοσίου Λυκείου Εσωτερικού (Σχολικό Έτος 2016-2017).


ΧΟΡΗΓΙΕΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ»(Αφορά τους Στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς, ε.ε. και ε.α. και Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που ανήκουν στην πρώην Χωροφυλακή, ε.ε. και ε.α.)

6.       Δικαιολογητικά για τη βράβευση των σπουδαστών που επρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές- Αστυνομικές Σχολές

       α.       Συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση η οποία θα αποσταλεί από τις Σχολές απευθείας στο ΜΤΣ με πλήρη στοιχεία εισαχθέντων (ονοματεπώνυμο, μόρια εισαγωγής, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, όνομα γονέα που είναι μετοχομερισματούχος διευκρινίζοντας ΑΓΜ αν είναι στην ενέργεια και Αριθμό Φακέλου ΜΤΣ στην περίπτωση που είναι μερισματούχος).

       β.       Δεν απαιτείταιαίτηση των ενδιαφερομένων.
7.       Δικαιολογητικά για τη βράβευση των μαθητών Γ’ Γυμνασίου – Γ΄Λυκείου:


       α.       Αίτησητου τέκνου ή του μετοχομερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίαςή κινητού.

       β.       Αντίγραφο του απολυτηρίου.

8.       Δικαιολογητικά για την ενίσχυση όσων χρήζουν βοήθειας:

       α.       Αίτησητου μερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίας ή κινητού, αριθμός φακέλου ΜΤΣ, αιτία που αιτείται χρηματικής ενίσχυσης, κ.λ.π.

       β.       Φωτοαντίγραφο ταυτότητας (και των δύο πλευρών).


       γ.       Απόφαση, Υγειονομικής Επιτροπής ή ΠρόσφατηΙατρική βεβαίωση περί της ασθένειάς τους και κάθε άλλο έγγραφο που θα συνεπικουρεί τα αναγραφόμενα στην αίτηση.

       δ.       Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Δήλωσης Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2016.

       ε.       Πρόσφατο αναλυτικό σημείωμα αποδοχών (για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής).


9.       Δικαιολογητικά για την ενίσχυση των οικογενειών που έχουν τέκνο με ειδικές ανάγκες:


       α.       Αίτηση του μετοχομερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίας ή κινητού, αριθμό μητρώου ή αριθμό φακέλου μερισματούχου ΜΤΣ, αιτία που αιτείται χρηματικής ενίσχυσης, κ.λ.π.


       β.       Φωτοαντίγραφο ταυτότητας(και των δύο πλευρών).


       γ.       Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή ΠρόσφατηΙατρική βεβαίωσηπερί της ασθένειάς τους και κάθε άλλο έγγραφο που θα συνεπικουρεί τα αναγραφόμενα στην αίτηση.


       δ.       Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Δήλωσης Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2016.


       ε.       Πρόσφατο αναλυτικό σημείωμα αποδοχών (για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής).


10.    Δικαιολογητικά για την πρόσληψη στην Τράπεζα:


       α.       Αίτηση του ενδιαφερομένου.


       β.       Βιογραφικό του ενδιαφερομένου.


       γ.       Αντίγραφα των τίτλων σπουδών (πτυχία,μεταπτυχιακά,κλπ).


 ΔΙΑΦΟΡΑ(Έλεγχος - Αξιολόγηση Δικαιολογητικών)


11.    Με μέριμνα του ΜΤΣ θα συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια θα παραπεμφθούν για αξιολόγηση σε Επιτροπές(θα συμμετέχουν κατά περίπτωση και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και Ε.Α.Α.Σ), για την αξιολόγηση όλων των αιτήσεων, πλην αυτών που αφορούν την  πρόσληψη στις Εταιρείες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.


12.    Σε περιπτώσεις μερισματούχων που χρήζουν οικονομικής βοήθειας ή μετοχομερισματούχων που έχουν τέκνο με ειδικές ανάγκες θα λαμβάνεται υπ’ όψιν εκτός των δικαιολογητικών και η τυχόν καταβολή της ίδιας χορηγίας τα προηγούμενα χρόνια.


13.    Η αξιολόγηση των υποψηφίων για την επιλογή αυτών που θα προσλαμβάνονται από τις Εταιρείες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, θα γίνεται με το σύστημα επιλογής και προσλήψεων του εν λόγω Ομίλου, που ισχύει για όλους.


14.    Το υπόδειγμα της αίτησης δικαιούχων, μπορεί να αναζητηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΜΤΣ https://mts.army.grή από τα αρμόδια γραφεία του ΜΤΣ.

15.     Επισημαίνεται ότι, κανείς δεν μπορεί να βραβευθεί το ίδιο έτος για περισσότερες από μία χορηγίες.

 16.     Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα γραφεία μας, στην οδό Κολοκοτρώνη 13 Αθήνα, ΤΚ 10562, στα παρακάτω τηλέφωνα:


      α.       Κληροδότημα«Χρήστου Μιχαήλ Γρυπάρη» Τηλ.: 2111048228.


      β.       Χορηγίες Τράπεζας Πειραιώς  Τηλ.:2111048237.



                                           Ταξχος Αθανάσιος Δημητριάδης

                                                           Γενικός  Δντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.