Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΑΑΣ/ΠΑΡ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓ. 2016 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

     
       Την Κυριακή, 28 Αυγ 2016, με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, εορτάσθηκε και φέτος, η 67η επέτειος των μαχών Βιτσίου και Γράμμου, εναντίων των ξενοκινήτων κομμουνιστοσυμμοριτών της περιόδου 1946 – 1949.
      Στο Γράμμο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο χωριό Βούρμπιανη με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα.
       Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Βούρμπιανης υπέρ των πεσόντων στις εν λόγω μάχες, Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χωροφυλακής, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή και προσευχή.
       Χαιρετισμοί απευθύνθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Υποστράτηγο ε.α. κ. Δανιά Ευάγγελο, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. κ. Καββούρη Σ., και από τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», κ. Παππά Χ.
       Ο πανηγυρικός, εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ιωαννίνων Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωστούλα Δημήτριο, ο οποίος αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα της εποχής τονίζοντας μεταξύ άλλων και το ότι το μνημόσυνο αυτό, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση «εορτή μίσους» αλλά ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς πεσόντες.
       Ο κύκλος των ομιλιών, έκλεισε  με εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπο-λίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα.
       Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ αναμνηστική πλακέτα στον Υποστράτηγο ε.α. Δάφνη Ιωάννη για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την καθημερινή παρουσία του και προσφορά του στην ΕΑΑΣ.
       Η τελετή περατώθηκε με καταθέσεις στεφάνων.
       Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων:
       α.      Στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυρσόγιαννης από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα και τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ιωαννίνων Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωστούλα Δημήτριο.
       β.      Στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Υποστράτηγο ε.α. κ. Δανιά Ευάγγελο.

       Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.