Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΙΜΙΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/

    Την 26η επέτειο μνήμης των τριών πεσόντων στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996, τίμησε η Βουλή των Ελλήνων. "Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για τη θυσία τους", είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

    Πριν από 26 χρόνια στα Ίμια τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, έδωσαν τη ζωή τους για να συνεχίσει να κυματίζει ψηλά στα άκρα του Αιγαίου η γαλανόλευκη.

    «Να μην ξεχνά κανείς ότι, αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι "η ημέρα της θυσίας τους είναι μία ημέρα μνήμης για την πατρίδα μας, μία ημέρα που οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα για την πίστη και την αφοσίωση στη χώρα και στα εθνικά της ιδανικά που έδειξαν τρεις Έλληνες με κεφαλαία γράμματα".

    "Έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδος ότι, δηλαδή, εμείς οι Έλληνες, όσοι ζούμε εδώ και όσοι υπάρχουν απανταχού στη Γη, στα δύσκολα δεν έχουμε δράμι δισταγμό για να τολμήσουμε τα απίστευτα, αυτά που δείχνουν μη κατορθωτά και ανέφικτα, προκειμένου να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα ιερά τούτα χώματα απέναντι σε οποιοδήποτε θηρίο. Η ιστορία πραγματικά μας διδάσκει είτε είναι οι Θερμοπύλες, είτε το αλβανικό έπος, είτε σήμερα τα Ίμια ότι οι Έλληνες ποτέ δεν δείλιασαν έστω και εάν είχαν να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα σενάρια. Στο τέλος ήταν οι νικητές, δεν υπέστειλαν ποτέ τις σημαίες τους είτε στα στενά των Θερμοπυλών, όπως προείπα, είτε στα βουνά της Αλβανίας, είτε στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που υπέγραψαν με το ίδιο τους το αίμα ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας και έτσι πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, αν απαιτηθεί", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δείτε περισσότερα στο : 

https://www.newsit.gr/politikh/imia-vouli-i-ellada-exei-ekatommyria-karathanasides-vlaxakous-kai-gialopsous/3458397/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.