Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΚΙΑΔΩΝ

     Την Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2021, το Παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, με τη συμπλήρωση 79 χρόνων από την ημέρα που τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σκόρπισαν τον θάνατο .

    Το πρωί, μετά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιγκιάδων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου, έγινε προσκλητήριο νεκρών , κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ .

    Παρών , ο μοναδικός επιζών αυτής της γερμανικής θηριωδίας , κ. Παναγιώτης Μπαμπούσκας,  ο οποίος ήταν τότε έξι μηνών, όταν χτυπήθηκε από λόγχη Γερμανού στρατιώτη και επέζησε πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του και ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Η φωτογραφία προέρχεται από το : pbnews.gr

    Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν οι βουλευτές Ιωαννίνων κ. Καλογιάννης Στ. (ΝΔ) και Τζούφη Μερ. (ΣΥΡΙΖΑ), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ – ο οποίος ήταν και ο ομιλητής της εκδήλωσης- ο Δκτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ Ταξχος κ. Παππάς Γεώργιος, ο  Συντον. Επχσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υπτγος κ. Κοντογιάννης Δημ. , εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιγκιάδων, εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετοί πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.