Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΡΑΜΜΟΣ 2022

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

            Πιστοί στο στρατιωτικό μας καθήκον, της απονομής τιμής στους πεσόντες υπέρ πατρίδος, το Παράρτημά μας, διοργάνωσε και φέτος, το καθιερωμένο Μνημόσυνο.

            Ο Πρόεδρος του ΤΣ Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, θεωρεί υποχρέωσή του, να ευχαριστήσει δημοσίως:

                        Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ,

                        Τον ε.α. συνάδελφο κ. Αποστολίδη Νικόλαο, για την φωτογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων και,

                        Όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο, στην επιτυχή διεξαγωγή της λιτής και σεμνής αυτής εκδηλώσεως.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΑΣ/ΠΑΡ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Παράρτημα Ιωαννίνων, της Ενώσεως Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ), διοργάνωσε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, τις εκδηλώσεις, για τους πεσόντες κατά την περίοδο 1946 - 1949 , στη Βούρμπιανη Κονίτσης.

Η Θ. Λειτουργία και το Τρισάγιο, πραγματοποιήθηκαν στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Βούρμπιανη, και ακολούθησε Αρχιερατικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος - όπως κάθε χρόνο - του Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Η σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, αρχίζοντας με έπαρση της Σημαίας, στον χώρο του Ηρώου των Πεσόντων της Βούρμπιανης.



Αναγνώσθηκε επιστολή της Βουλευτού Ιωαννίνων (ΝΔ) κ. Μαρίας- Αλεξάνδρας Κεφάλα, ενώ ο Ανεξ. Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Κων/νος Μπογδάνος, απηύθυνε χαιρετισμό.

Άλλος επίσημος ή εκπρόσωπος της Πολιτείας , πλην του κ. Μπογδάνου, δεν παρέστη.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, Σχη (ΠΖ) ε.α. κ. Καλησπεράτη Δημ., του Προέδρου της ΕΑΑΣ, Αντιστρατήγου ε.α. κ. Κουτρή Σταύρου και του Προέδρου της ΕΑΑΑ, Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Τζαβέλα Κων/νου.

Η κεντρική ομιλία, πραγματοποιήθηκε από τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Μπολώση Χρήστο , ο οποίος αναφέρθηκε λιτά και γλαφυρά στα γεγονότα , σαρκάζοντας την απάθεια και την ατολμία των σημερινών πολιτικών.



Στον χαιρετισμό του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, αναφέρθηκε στον μεγάλο απόντα των εκδηλώσεων, τον αείμνηστο Στρατηγό Κόρκα Κων/νο. Κάλεσε μάλιστα τους παρευρισκόμενους, ώστε, όπως ο ίδιος - παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του - τηρεί την υπόσχεση που έδωσε πέρυσι (2021), σε “εντολή” του Στατηγού Κόρκα, να συνεχίσει απτόητος την απότιση τιμής, στους ήρωες του Γράμμου , έτσι κι εμείς , να συνεχίσουμε, το ίδιο.


Στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Ανεξ. Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Κων/νος Μπογδάνος, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων , Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας και της Ένωσης Αποστράτων της τέως Χωροφυλακής - Αστυνομίας Ν. Ιωαννίνων και εκπρόσωποι , οργανώσεων και αρκετοί προσκυνητές από Αθήνα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και αλλού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, με Τρισάγιο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Πυρσόγιαννης και κατάθεση στεφάνου από από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ ενώ ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο της Κόνιτσας, με Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τρισάγιο στο Μαυσωλείο της Κόνιτσας - και μόνον εκεί - παρέστη και ο Δήμαρχος της πόλεως, κ. Εξάρχου Νικόλαος


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.