Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

     Με το ΦΕΚ 115/20 Σεπ 1982 (Ν. 1582/82), η 25η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

    Σημειώνουμε άτι η 25η Νοεμβρίου του 1942, είναι η ημέρα που ενωμένες οι ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις, ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου.

    Κατόπιν αυτού και μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, το Παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα.

    Οι εκδηλώσεις , άρχισαν με Δοξολογία , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου και συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ υπήρξε φωταγώγηση και σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ και τραπεζών.

 



    Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος, η βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), κ.Μ Τζούφη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Σιαράβας, ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών και εκπρόσωποι του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ και της Π.Υ., ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και μέλη της ΕΑΑΣ (Ιωαννίνων) και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Αξκών Ν. Ιωαννίνων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.