Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 , πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή Ιωαννίνων, εκδηλώσεις για την “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος” , που συνδιοργάνωσαν η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών .

Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Αντιπροέδρου Σχη ε.α. κ. Γκέρατς Δημ. και του Ανθστη (ΠΖ) ε.α Θωμά Χαλκιά , στην Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στο Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού και στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους της ΕΑΑΣ.


Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Νιγδέλη, Δ/ντή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού – Ιστορικό συγγραφέα, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.


Στην εκδήλωση παρέστησαν , ο Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντγος κ. Σκούμας Κων/νος , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος
κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, της 8ης Μ/Π ΤΑΞ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού (Ιωαννίνων) καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.