Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

      Το Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 , πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, για τους καέντες και εκτελεσθέντες κατοίκους του Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου Ιωαννίνων, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

          Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, συμμετείχε δια του Προέδρου και του Ανχη ε.α. κ. Σκότρα Γ., στην Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (Κεφαλόβρυσου  Ιωαννίνων)  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

          Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο του Κεφαλοβρυσου, Προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.



    Στην εκδήλωση, πλην του Σεβασμιωτάτου , έλαβαν μέρος ,  ο κ. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Τασούλας Κων/νος,  οι Βουλευτές Ιωαννίνων, κ. Μαρία - Άννα Κεφάλα (της ΝΔ ) και κ. Μερόπη Τζούφη (του ΣΥΡΙΖΑ), ο  Περιφερειάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.Καψάλης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μεντής Κων/νος οι οποίοι και εκφώνησαν σύντομο χαιρετισμό και εκπρόσωποι του κ. Δημάρχου Ιωαννίνων, του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών, του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ και της Π.Υ., καθώς και πλήθος εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

 

          Σχετική ομιλία, εκφώνησε ο κ. Χρήστου Κων/νος, Πρόεδρος του Τμ. Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, με θέμα «Αντίσταση και θυσία στη νεότερη ελληνική ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.