Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΑΜΜΟΥ 1949

           

        Την Κυριακή, 01 Σεπ 2019, με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, εορτάσθηκε και φέτος, η 70η επέτειος των μαχών Βιτσίου και Γράμμου, εναντίων των ξενοκινήτων κομμουνιστοσυμμοριτών της περιόδου 1946 – 1949. 

Στο Γράμμο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο χωριό Βούρμπιανη με  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Βούρμπιανης υπέρ των πεσόντων στις εν λόγω μάχες, Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χωροφυλακής, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή και προσευχή

Χαιρετισμό απεύθηνε ό Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγος ε.α. Κράγκαρης Αριστομένης. 

Ο πανηγυρικός, εκφωνήθηκε από τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωστούλα Δημήτριο ο οποίος αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα της εποχής τονίζοντας μεταξύ άλλων και το ότι το μνημόσυνο αυτό, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση «εορτή μίσους» αλλά ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς πεσόντες. 

Ο κύκλος των ομιλιών, έκλεισε  με εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα. 

Η τελετή περατώθηκε με καταθέσεις στεφάνων. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυρσόγιαννης και στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας. 

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.