Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019


ΕΤΗΣΙΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣΤην Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Παραρτήματος Ιωαννίνων πραγματοποίησε το ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αξκών – Οπλιτών κατά την ιστορική και καθοριστική δια τη διάσωση της πατρίδας μας μάχη της ΚΟΝΙΤΣΑΣ ανήμερα των Χριστουγέννων του 1947 μέχρι την 6 Ιανουαρίου του 1948.

Το μνημόσυνο έγινε εις το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κόνιτσας χοροστατώντας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα.

           Ακολούθησε ομιλία από τον Αντγο ε.α. Δημήτριο Κωστούλα πρόεδρο τηε ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ιστορικά γεγονότα της Μάχης με κριτική και συμπεράσματα.

          Στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ανδρέας αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής εκείνης συνδυάζοντάς τα με το σήμερα.

            Μετά μεταβήκαμε στο Ηρώο Πεσόντων όπου είναι και το Στρατιωτικό νεκροταφείο. Τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.